Κάβος, Κέρκυρα, Ελλάδα - Τηλέφωνο: 26620 61414 - Κινητό: 6937426683

Υποχρεώσεις & Δικαιώματα Τουρίστα

Γνωρίστε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά σας.

Κατά τη διαμονή σας σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα, οργανωμένες κατασκηνώσεις κτλ.) ισχύουν τα ακόλουθα (Κανονισμός σχέσεων ξενοδόχων - πελατών (άρθρο 8 του ν.1652/30-10-86 ΦΕΚ 167Α):

Ο ξενοδόχος είναι υποχρεωμένος να ενοικιάζει τα κενά δωμάτια που διαθέτει στους πελάτες και να παρέχει όσες ανέσεις διαφημίζει.

Η προκαταβολή για την κράτηση δεν μπορεί να ξεπερνά το 25% του συνολικού κόστους διαμονής αλλά επίσης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το μίσθωμα μιας ημέρας.

Σε περίπτωση ακύρωσης από τον πελάτη - εφόσον αυτή γίνει 21 ημέρες πριν από τη συμφωνημένη άφιξη - ο ξενοδόχος υποχρεούται να επιστρέψει ολόκληρη την προκαταβολή ενώ αν η ακύρωση γίνει σε λιγότερες από 21 ημέρες ο πελάτης οφείλει στον ξενοδόχο το μισό του συνολικού ποσού της παραγγελίας που ακύρωσε.

Σε περίπτωση όπου ο ξενοδόχος αδυνατεί να προσφέρει δωμάτια που έχει αποδεχτεί να διαθέσει σε πελάτες, υποχρεούται να εξασφαλίσει τη διαμονή τους, σε άλλο κατάλυμα της ίδιας τουλάχιστον κατηγορίας, στην ίδια πόλη που να προσφέρει τις ίδιες ανέσεις και εν γένει παροχές με εκείνες που διαφημίζει για το δικό του κατάλυμα.

Ο ξενοδόχος φέρει ευθύνη μόνο για τα πολύτιμα ή μεγάλης αξίας αντικείμενα και χρήματα που του έχει παραδώσει ο πελάτης, δίνοντας σχετική απόδειξη.

Η διατήρηση μέσα στο ξενοδοχείο κάθε είδους κατοικιδίων ζώων απαγορεύεται, εκτός αν διατίθεται στο ξενοδοχείο ειδικός γι' αυτό το σκοπό χώρος. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη συνεννόηση μεταξύ ξενοδόχου και τουρίστα - καταναλωτή σχετικά με το θέμα αυτό.